Aardbeving

*15 november 2017*

Zojuist heeft er een aardbeving plaatsgevonden in Zuid-Korea. Hoewel niet zo heftig in Pyeongtaek (waar ik woon), heb ik het toch goed voelen trillen hier.

Via chat-berichten met vrienden hoorde ik dat het in Busan, met een kracht van 5,5, een stuk heftiger was. En dat er noodberichten uitgezonden werden. Als je weet dat Busan niet bepaald dicht bij Pyeongtaek ligt (onderste paarse rondje op de kaart), kun je nagaan dat het een behoorlijke schok geweest moest zijn.

Nu had ik een tijdje geleden al een een beetje verontrust gevraagd hoe groot de kans op een aardbeving hier is, aangezien wij een oefening kregen over “wat te doen bij een aardbeving”. Maar daar hoefde ik mij geen zorgen over te maken, vertelden ze mij.

Volgens onderstaand bericht, dat ik op het internet vond, lag het epi-centrum vlak bij de stad Pohang (bovenste paarse rondje op de kaart en zijn aardbevingen hier zeldzaam. De seismische activiteit wordt hier in Zuid-Korea zorgvuldig gemonitord. Dit omdat het een indicatie kan zijn dat Noord-Korea bezig is met nucleaire proeven.

 

1 Comment

  1. Grethe

    december 17, 2017 at 5:31 pm

    Wow, dat was vast even schrikken

Leave a Reply