Een weekend in september

*2 & 3 september 2017*

Regelmatig spreek ik in het weekend wat af met mijn vriendinnen die ik heb leren kennen op school. Zo ook zaterdag 2 september. We hadden om half 12 afgesproken bij school en zijn van daaruit gelijk naar een eettentje gegaan voor onze lunch. Wij hadden een gerecht besteld genaamd “Tteokbokki”. Het is een populaire, pittige Koreaanse snack. Het bestaat uit tteok (rijstcake), vlees, eieren en kruiden. Ik heb daar toen ook lever en long van een varken geproefd. Ik dacht eerst dat het wel vies zou zijn, maar dat was het helemaal niet. De long van de varken proefde zelfs een beetje als kip. Toen wij aan het eten waren kwamen er twee andere meisjes van onze school binnen lopen. Ze zagen ons en gingen bij ons zitten. We hebben lekker gekletst en gegeten. Na het eten gingen wij met z’n allen naar een karaokebar. Je krijgt daar een eigen kamertje, waar je kan zingen. Het was hartstikke gezellig en we hebben daar aardig wat liedjes gezongen. Toen we klaar waren met zingen en onze kamer uitkwamen, zagen we dat Daphne (de andere exchange student waarmee ik samen woon) ook aanwezig was met haar vrienden.

Vervolgens besloten wij om nog even wat winkeltjes te gaan bekijken, aangezien ik nog niet alles had gezien. We gingen naar een make up winkel genaamd Olive Young. Ze hebben daar super veel make-up. Toen ik daar een lippenstift wilde kopen, zei een van mijn vriendinnen dat zij het voor mij wilde kopen als cadeau. Dat is natuurlijk super aardig, maar ik voelde mij wel een beetje schuldig dat ze iets voor mij ging kopen terwijl dat helemaal niet hoefde, maar ze stond erop. Nadat iedereen had wat zij wilden hebben in de make up store, gingen we richting Daiso ( een soort Action zou ik zeggen, haha). Ik had namelijk nog schoolspullen nodig en die kon ik daar kopen. De spullen waren super schattig en ook nog eens aardig goedkoop. Vervolgens haalde de moeder van een van mijn vriendinnen ons op met de auto en bracht ons naar een supergrote supermarkt, waar je van alles kon kopen. We hadden daar wat lekkers gekocht en ook gezichtsmaskers met leuke gezichtjes erop. Althans dat dachten wij, maar toen wij bij een van mijn vriendinnen thuis het masker op gingen doen bleken ze gewoon wit te zijn! En dat na een heel ritueel doorlopen te hebben; er waren volgens de verpakking namelijk vier verschillende gezichtjes. We deden steen/papier/schaar en diegene die won mocht als eerste kiezen. Iedereen uiteindelijk het felbegeerde masker en helemaal happy totdat…. (ha ha) We waren allemaal teleurgesteld omdat we deze gezichtsmasker juist hadden gekocht voor het gezichtje. Ondanks dat hadden we veel plezier met de gezichtsmaskers. Bij sommige waren ze te groot, wat er best wel grappig uitzag.

Na het eten van pittige noodles (lekker!) hebben we nog een paar spelletjes gedaan en gingen ze mij en iemand anders opmaken. Dat zag er best goed uit. Al met al hadden wij een gezellige meidendag!

De volgende dag had ik met Daphne afgesproken om richting de make-up winkel te gaan (inderdaad alweer), aangezien Daphne nog een paar dingen nodig gehad. Onderweg naar de winkel kwamen we onze gastmoeder tegen. Ze vroeg of we met de gastbroertjes van het andere gezin wilden gaan bowlen. Dat wilden wij wel. We zeiden dat het goed was, maar dat we eerst snel naar de make up winkel moesten (belangrijk!). Nadat Daphne haar aankopen had gedaan en wij weer terug thuis waren, vertrokken wij gelijk. De broer van onze gastmoeder, zijn zoons, ons gastzusje, Daphne en ik stapte in de auto. Het was een hele grote en luxe auto. Heel veel ruimte en zelfs een tv. In plaats van naar de bowlingbaan gingen wij eerst naar de kermis. Maar dat vonden wij natuurlijk geen probleem. Het was ongeveer een uur rijden. Het was er wel  erg druk en helaas waren er niet zo heel veel attracties maar dat mocht de pret niet drukken. Nadat wij de De Viking (een boot die heen en weer gaat) en de Dance Breaker (je draait rond en tegelijk op en neer terwijl je niet vast zit) overleeft hadden gingen wij gewapend met een ijsco richting de pier.

          

Na het voeren van de meeuwen gingen wij weer huiswaarts waar we naar de beloofde bowlingbaan gingen. Hoewel ik eindigde met de minste punten (??) was het een zeer geslaagde en gezellige dag.

Leave a Reply