Everland

*15 oktober 2017*

Vandaag was de dag dat ik met mijn vriendinnen naar Everland ging (Een bekend Koreaans pretpark). Aangezien het 31 oktober Halloween is heeft Everland heel oktober een Halloween thema in het park. Ik en mijn vriendinnen wilde er heel graag heen, dus besloten we te gaan.

Ik stond om 4:15 op, aangezien ik nog heel veel dingen moest doen en we om 6:00 hadden afgesproken. Toen ik aankwam bleek dat de vader van Gieun (een van mijn vriendinnen die mee was) ons wel naar het station van Pyeontaek wou brengen (we moesten namelijk een uur met de bus en twee uur met de metro). Toen we eenmaal in Pyeontaek aankwamen pakte we de metro naar Everland. We kwamen uiteindelijk rond half 10 aan. Het park ging pas om 10 uur open, dus we moesten nog even wachten. In het begin was het super koud, maar toen eenmaal de zon doorkwam was het wel lekker. Toen het 10 uur was, mochten we eindelijk naar binnen. Er waren super veel mensen, dus het was een en al chaos. Iedereen wou natuurlijk snel naar binnen. Eenmaal binnen, rende we naar de T-express (achtbaan), omdat we daar graag in wilden. Het was harstikke druk en we moesten lang wachten. Gelukkig kwamen wij er achter dat je een fast-pass kon halen zo hadden wij nog genoeg tijd om eerst andere dingen te doen. Aangezien ik graag een hoofdband wilde besloten we naar een kraampje te gaan die dichtbij stond. Ik kocht een hoofdband met kattenoren. Toen het 10 uur was startte de kaartjesverkoop voor de horror safari waar wij zeker naar toe wilden. Gelukkig stonden we vooraan dus werden we gelijk geholpen. Na dat we onze kaartjes hadden, besloten we om wat te gaan eten bij KFC. Onderweg naar KFC kwamen we heel veel dieren tegen, want behalve dat het een attractiepark is hebben ze ook heel veel dieren. Nadat we een aantal dieren hadden bekeken, en gevoerd (vogels) gingen we met de kabelbaan naar beneden om bij de KFC te komen.

Volgegeten zijn wij vervolgens richting het make-up gebouw gegaan. Ze hadden daar aardig veel keuzes waar je uit kon kiezen. Wij kozen voor een echte halloween make-up. Mij werd nog gevraagd of er een foto van mij gemaakt mocht worden voor de portfolio van diegene die de make-up deed.

   

Tijd voor wat spectakel; als eerste gingen wij in de Tornado. Na de Tornado was het al weer bijna 2 uur, dus was het tijd om richting de T-express te gaan. Ik vond het hartstikke eng om erin te gaan, aangezien hij super snel gaat (snelheid) en de afdaling was heel erg steil, maar toen de afdaling er eenmaal op zat was het hartstikke leuk. Wat ook leuk was, was het schiethuis. In de attractie reed je rond in een karretje en je moest dan met je lasergeweer op lampjes schieten. Aan het eind kon je je scoren zien en ik en Jina hadden gewonnen.Vervolgens zijn wij nog in Panda world geweest. Er waren 2 gewone panda’s en een rode panda, We waren net optijd, want ze gingen de panda’s net voeren. Als je richting de uitgang liep, werd er een foto van je gemaakt. En in een ronddraaihuis die erg leek op diegene die we in Walibi hebben, alleen bij deze heb je een kleine verrassing. Aan het eind voelt het namelijk alsof er iets langs je benen gaat en alsof er iets onder je stoel kruipt. Hierna zijn we in nog meer leuke attracties geweest, teveel om hier allemaal te beschrijven…

Als laatste besloten wij om de horror safari te doen, aangezien het al weer bijna tijd was om naar huis te gaan. Met de horror safari, gingen we in een safari bus en reden we door de safari heen. In plaats van dieren waren er nu zombies. De werknemers die met ons in de bus waren maakte er wel een grappig verhaal van. Toen we rond reden kwamen er heel veel zombies naar de bus. Er moest zelfs iemand uitstappen met een van de werknemers en dan een rondje om de bus met hem maken tussen de zombies in. Aan het eind moesten we allemaal de bus uit en moesten we lopen tussen de zombies naar het einde toe. Ik had verwacht dat het eng zou zijn, maar dat was het niet. Het veel me eigenlijk een beetje tegen, maar het was wel grappig.

Het was al weer tijd om naar huis te gaan, maar voordat we weg gingen liepen we nog naar de zombies toe die losliepen in het park. Nadat we foto’s hadden gemaakt met een paar zombies, was het echt tijd om naar huis te gaan. Het was al aardig laat dus toen we aankwamen in Pyeontaek en moesten onze bus vinden. Eenmaal gevonden bleek hij bomvol te zitten en hebben wij besloten om een taxi te nemen aangezien het niet zo duur was. Thuis aangekomen, was ik dood op, en ben ik gelijk mijn bed ingedoken.

 

Leave a Reply