Filipijnen

*29 oktober t/m 1 november 2017*

Eind oktober zijn wij 5 dagen op vakantie geweest naar de Filipijnen. Samen met mijn gastgezin, familie van mijn gastgezin en Daphne. Althans dat dacht ik want vlak voordat wij vertrokken bleken er nog 20 mensen mee te gaan; namelijk werknemers van mijn gastmoeder. In totaal 27 man en ik was erg benieuwd hoe dat allemaal zou gaan.

Maar voordat wij konden vertrekken moest er eerst een Foreign card geregeld worden anders liepen wij (Daphne en ik) de kans Korea niet meer in te kunnen. Mijn gastmoeder ging het allemaal regelen, maar dat verliep niet helemaal soepel, waardoor wij twee dagen voor vertrek nog snel een en ander nog voor elkaar moesten krijgen. Ook moest er een (officiële) pasfoto gemaakt worden. Maar wat schetste mijn verbazing; ze gingen hem helemaal fotoshoppen. gezicht en haar werden wat aangepast, en ook de huid werd ontdaan van vlekjes (beter!) en mijn schouders werden wat naar beneden gebracht (ha ha). Nou dit is hem geworden:

Op de dag van vertrek gingen we om 3 uur richting mijn gastmoeders restaurant. Daar hadden we met zijn allen afgesproken om richting het vliegveld te gaan. Er kwam rond 4 uur een bus aan die ons allemaal naar het vliegveld bracht. Toen we eenmaal bij het vliegveld aankwamen moesten we natuurlijk de standaard procedure doen om in het vliegtuig te kunnen. Eenmaal in het vliegtuig was het maar 4 uur vliegen naar de Filipijnen dus we waren al snel daar. Toen we aankwamen was ik wel verbijsterd. Ik had niet zo’n klein vliegveld verwacht. Hij was heel klein en het zag er allemaal slecht een armoedig uit.

Bij de uitgang stonden er twee Filipijnse jongens op ons te wachten en een Koreaanse vrouw. Ik dacht eerst dat het een man was aangezien ze er heel mannelijk uitzag, maar toen ik haar stem en naam hoorde wist ik dat het een vrouw was (ha ha). Ik had verwacht dat het allemaal in het Engels zou gaan en alles dus makkelijk zou kunnen volgen, maar ik had het mis. De Koreaanse vrouw was onze gids en die sprak natuurlijk alleen Koreaans. Zelfs de planning was in het Koreaans en daardoor kon ik niet alles begrijpen en was het een grote verrassing wat we allemaal gingen doen. Zelfs de Filipijnse jongens spraken (een beetje) Koreaans. Gelukkig ook een beetje Engels, maar waren helaas niet erg spraakzaam.

Vanaf het vliegveld bracht de bus ons naar een grote rivier waar je in kon zwemmen. Er waren heel veel mensen en wij waren de enige buitenlanders. We werden aangestaard en dat vond ik niet zo fijn. Ik probeerde het gewoon te negeren en verder te gaan waarmee we bezig waren. We gingen over een bruggetje heen en volgende een pad lang de heuvel. Het pas was niet aangelegd en er waren heel veel stenen dus we moesten een beetje onze eigen weg er tussen vinden. Eenmaal aangekomen bleek dat we met een zwemband door het riviertje gingen. Nadat je je naam door gegeven had mocht je verder en weer een zelfde soort pad aflopen voordat we aankwamen bij het einde van het riviertje waar we begonnen met de banden. Toen we aankwamen waren er allemaal verschillende mannen met reddingsvesten. Het nummer van je reddingsvest kwam overeen met die van je begeleider (toekomstige redder??). Zij gingen ons helpen met het sturen van de band, zodat je zelf niks hoefde te doen en zodat er niks fout gaat. Dit was erg leuk om te doen. Bij het eindpunt was er nog de mogelijkheid om te gaan zwemmen. Ik ben toen samen met nog een paar mensen van de duikplank afgegaan.

Hierna gingen wij naar ons hotel. Het was het Henann Lagoon resort op Boracay Island. Een heel mooi chique hotel. Een groot verschil met het vliegveld waar wij eerder op die dag aankwamen. Ik deelde daar een kamer samen met Daphne. Nadat wij alles uitgepakt hadden gingen wij nog even lekker zwemmen voordat wij aan tafel gingen.

 

De dagen die volgende waren volgepland met allemaal activiteiten. Druk maar ook heel leuk! We zijn met een bootje verder de zee op gegaan om te snorkelen. Je kreeg een reddingsvest om en een bril en snorkel. We konden daarna een voor een het water in en rond zwemmen. De mensen op de boot gooide wat stukjes brood zodat er dan vissen kwamen. Er waren super veel vissen te zien en het was hartstikke mooi om te zien. Vond het echt jammer dat ik geen foto’s van onderwater kon maken.

  

Ook zijn wij wezen zeilen. Terwijl we aan het zeilen waren konden we de zonsondergang zien. Het was heel mooi om te zien. Na het zeilen gingen we naar een restaurant langs het strand. Het restaurant had een optreden van mensen die met vuur dansten. Het was heel leuk om te zien en vooral omdat ze ook mensen uit het publiek (onze groep) haalden om mee te dansen. Na de show gingen we nog even rond kijken bij winkeltjes en toen was het al weer tijd om richting het hotel te gaan. In het hotel hebben ik en Daphne een beetje gechillt en daarna zijn we gaan slapen.

 

 

 

De dagen er na stond er nog een massage op het programma, heb ik mijn haar in laten vlechten, hebben wij souvenirs geshopt en hebben wij gezwommen en over het strand gewandeld. Al met al was het een zeer geslaagde vakantie!

 

 

3 Comments

 1. Saskia Wagt

  november 13, 2017 at 10:13 am

  Leuk om eens weer wat te lezen. Wel heel anders dan onze expeditie naar de Primark :).

 2. Jolanda

  november 14, 2017 at 10:21 am

  Wat leuk Bente! … Goed om te zien en te lezen dat je het naar je zin hebt..xxx van ons

 3. Grethe

  december 17, 2017 at 5:30 pm

  Mooie foto’s, Bente! Leuk om je zo te volgen!!!

Leave a Reply