Ik vertrek

 

25 augustus was het dan eindelijk zover. Na een zeer voedzame maaltijd van de Mc Donalds vertrok ik om 17:30 uur met mijn ouders richting Schiphol. Het werd nog spannend toen er onderweg allerlei alarmlampjes in de auto begonnen te branden en de auto een hoge piep maakte. Na een korte stop bij een tankstation stopte gelukkig de piep en zijn wij op goed geluk naar Schiphol gereden, waar wij ruim op tijd aankwamen. De koffer bleek te zwaar te zijn (terwijl ik zelfs mijn rotary-jasje en pins vergeten was mee te nemen), maar met een beetje schipperen mocht gelukkig alles mee. Na lang wachten en een toch wel beetje emotioneel afscheid verliet ik om 21:35 Nederlandse bodem. Korea ‘here I come!’.

Het vliegtuig zat goed vol, met voornamelijk Koreanen aan boord. Na een half uur kregen we al onze eerste maaltijd. Helaas weinig keus; er waren alleen nog Koreaanse maaltijden over, maar het smaakte goed.  Nadat ik had gegeten heb ik mij gestort op verschillende soorten puzzels uit mijn puzzel boekje (zoals sudoku en woordzoeker). 4 uur na de eerste maailtijd kregen we nog een maaltijd. Aangezien ik nog aardig vol was van de eerste maaltijd heb van de tweede maaltijd niet veel gegeten. Daarna nog even een Nederlandse film gekeken en toen slapen.

Na een vlucht van 10 uur kwam ik om 14:30 uur aan in Seoul. Daar stond mijn gastmoeder, mijn gastzusje en een paar vriendinnen van haar op mij te wachten. Ze hadden een roze
spandoek (van de Rotary) met onze namen erop. Had ik mij voor niks druk gemaakt of ik ze wel zou herkennen. Ik werd vriendelijk begroet en kreeg ook een bos bloemen. Daarna op de foto geweest met andere exchange students van de Rotary. Alle inbonds (inkomende studenten) waren namelijk verzocht die dag aan te komen.
Daarna was het nog wachten op Daphne, mijn ‘pleegzusje’ uit Amerika, omdat zij een uur later zou landen. In die tijd kon ik mijn gastmoeder en –zusje alvast wat leren kennen en bespraken wij wat de planning was. Ook heb ik nog met een Duits meisje en een Braziliaans meisje kennis gemaakt. Toen Daphne er was, allemaal nog een keer op de foto en daarna eindelijk op weg naar huis, want ik was behoorlijk gaar aan het worden.

Het huis waar we naar toe gingen -en de komende dagen zullen verblijven- is van familie van mijn gastgezin, omdat het huis van mijn gastgezin verbouwd wordt. Over ongeveer een week verhuis ik naar mijn daadwerkelijke huis. De families zijn super vriendelijk. Ze proberen alles uit tegeleggen en mij een beetje koreaans te leren. Ze snapte dat het moeilijk is in het begin en ze willen mij zo goed mogelijk helpen en het comfortabel voor mij maken. Eenmaal thuis kregen wij Koreaans eten en later op de avond kip met bier. Het favoriete gerecht van mijn gastvader en eten het minstens 1 keer per week. Gelukkig smaakte het goed. Nog even de koffer uitgepakt en daarna lekker slapen.

Na een goede nachtrust ben ik samen met mijn gastzusje, Daphne, vrienden van mijn gastzusje en een meisje uit Frankrijk naar een cafe geweest. Daar hebben we wat gedronken en spelletjes gespeeld, zoals Monopoly en Jenga. De jetlag speelde wel wat op, want ik had totaal geen zin in eten; ook niet vreemd als je lichaam denkt dat het nog nacht is….

Van daaruit vertrokken wij met nog meer vrienden richting een bowlingbaan, waar wij de gastvader en –broertjes troffen. Mijn gastgezin broertjes kunnen echt super goed
bowlen. Dus helaas niet gewonnen, maar dat kwam vast door de jetlag! Toen wij klaar waren met bowlen gingen we richting een chinees restaurant om te eten. Het eten was super lekker, ik zat echt super vol haha. Morgen staat er op de planning dat we naar school moeten en ons moeten voorstellen (spannend!). Ook krijgen we dan ons schooluniform. We komen in het eerste jaar en aan het eind van het jaar gaan we naar de tweede. Al met al een leuk welkom en mijn gastouders zijn superaardig.

Leave a Reply