Mijn eerste schooldag

Maandag 28 augustus; Voorstellen

Vandaag was de dag dat we ons moesten voorstellen op school. Onze moeder van het gastgezin bracht ons met de auto naar school. Toen we op school aankwamen gingen we naar boven om onze mentor te ontmoeten. Mijn mentor was gelukkig een Engels leraar dus het was makkelijk om elkaar te begrijpen. Hij legde uit wat er vandaag zou gebeuren en nam me daarna mee naar de klas. De klas zat al vol spanning te wachten, want toen ik binnen kwam begonnen ze allemaal Hallo te schreeuwen. Mijn leraar vertelde dat ze het super leuk vinden dat ik bij hun in de klas zit en dat ik een soort celebrity ben op school. Ik stelde mijzelf voor en zij konden mij daarna vragen stellen. Nadat de vragen waren gesteld, zei de leraar dat ik naar huis kon om te rusten. Hij begreep dat ik moe was en dat ik een jet-leg heb. Ik nam afscheid van de klas en ging weer richting huis. Thuis aankomen ging ik naar bed om een dutje te doen. Toen ik wakker werd gingen we eten en daarna richting een winkel om het schooluniform te kopen. De school heeft 4 uniformen; 2 normale (winter en zomer) en 2 sport ( winter en zomer). Nadat we dat hadden gekocht gingen we richting Daiso (Koreaanse winkel), om school spullen te kopen. Onderweg naar de winkel begon het te regen dus hadden we een paraplu gekocht. Eenmaal buiten begon het nog harder te regen en zelfs te donderen. 2 Nieuwe paraplu’s waren inmiddels gesneuveld door de harde wind en dus moesten we in de regen terug lopen. Eindelijk thuis aangekomen waren we drijfnat. Ik deed gelijk mijn schoenen uit en ging douchen. Na het douchen hadden we even bijgepraat hoe de eerste schooldag was en daarna gingen we naar bed.

Dinsdag 29 augustus; mijn eerste schooldag!

Mijn eerste schooldag was zeer spannend. Ik en Daphne gingen voor het eerst samen naar de school. De school begint om 9 uur, maar de school is super dichtbij dus even lopen en dan zijn we er al. Toen we aankwamen liepen we allebei naar onze klas (We zitten niet bij elkaar in de klas). Iedereen kwam mij begroeten en zich voorstellen. De leraar kwam eraan en vertelde dat we gingen ruilen van plaatsen. Iedereen wilde graag naast mij zitten, dus hadden ze lootjes getrokken!. De mensen die mij wilden helpen kwamen naast mij zitten. Ze waren super vriendelijk en probeerde zo veel mogelijk uit te leggen. De dag ging snel voorbij ook al moesten we tot 5 uur. De enige lessen die ik kon volgen waren wiskunde, muziek, engels en sport. Koreaans en Koreaanse geschiedenis kon ik niet helemaal volgen, want er werd de hele tjid koreaans gepraat (haha).

Na de laatste les moeten wij de klas schoonmaken (daarna mogen wij pas naar huis). Mijn gastmoeder stond op ons te wachten. Ze wilde ons naar een boekwinkel brengen zodat we leerboeken konden vinden. Wij konden echter niet iets vinden, dus geen succes. Vlakbij was een Koreaans BBQ restaurant waar wij die avond gingen eten met Daphne, onze gastmoeder en vrienden van mijn gast zusje. Nadat wij klaar waren, zeiden we gedag tegen haar vrienden en gingen we richting huis. Eenmaal thuis hadden nog even met zijn alle gepraat en daarna zijn we gaan slapen.

2 Comments

  1. Saskia Wagt

    augustus 31, 2017 at 8:06 pm

    Ik wil graag een foto met het hele uniform. En sinds wanneer begin jij alles lekker te vinden? Dat ijsje van Instagram snap ik trouwens wel…

  2. Grethe

    september 6, 2017 at 6:02 am

    Ik ben idd ook wel benieuwd naar dat uniform

Leave a Reply