Seoul tour

*19 t/m 22 oktober 2017*

Dit weekend stond er vanuit de Rotary een weekend naar de hoofdstad van Zuid-Korea op het programma. Het was trouwens gelijk een mooie gelegenheid om de andere exchange students, die in Zuid-Korea verblijven, beter te leren kennen.

Seoel of Seoul (Koreaans: 서울) is de meer dan 600 jaar oude hoofdstad van Zuid-Korea. Tot 1945 was het de hoofdstad van heel Korea. Sinds het ontstaan van de Republiek Korea, beter bekend als Zuid-Korea, in 1948, is het de hoofdstad van dat land, behalve een korte tijd tijdens de Koreaanse Oorlog. Seoel bevindt zich in het noordwesten van het land en is het zakelijke en culturele centrum van Zuid-Korea waar wolkenkrabbers zij aan zij staan met Boeddhistische tempels. Met ongeveer 9,7 miljoen mensen op een oppervlakte van 605,52 km2 is de stad Seoel een van de dichtstbevolkte steden ter wereld.

Als eerste gingen wij naar het Korean Folk Village. Het is een toeristische attractie waar je de sfeer kan proeven van Korea in de 19de eeuw. Het openluchtmuseum is gevestigd in de stad Yongin ten zuiden van Seoel. Je kunt hier kennis maken met de verschillende elementen die de Koreaanse cultuur te bieden had en heeft. Er zijn verschillende secties in het park, elk met hun eigen thema. Je vindt er veel traditionele woningen uit verschillende lagen van de maatschappij. Zo vindt je er niet alleen huizen van de elite, maar ook van boeren en er is zelfs een gevangenis. Het museum wordt overdag bewoond door mensen die er rondlopen in hanbok (traditionele kleding) en alles op traditionele wijze doen. Je hebt er een markt, en er zijn restaurants waar traditionele gerechten uit de Koreaanse keuken worden geserveerd. Ook worden er demonstraties gegeven in metaal- en houtbewerking. Ik vond het erg leuk om er door heen te lopen en alles in het ‘echt’ te zien.

Vervolgens gingen wij naar de Gwangmyeong Cave. In deze grot hebben ze een park gemaakt. Vroeger werd er goud, zilver en brons gewonnen. Nu vind je er allerlei artistieke dingen met heel veel verschillende thema’s. Je komt ogen tekort want er is super veel te zien. Er hangt overal docoratie en er stonden standbeelden van batman en de hulk. Op een podium was een vrouw aan het optreden. Ze kon heel mooi zingen. Verder had je daar een aquaworld, ondergronds meer, veel ledverlichtingskunst en zelfs een klein spookhuis. Aan het eind van de grot kon je wijn proeven. Ik hou zelf niet zo van wijn maar had het toch wel geprobeerd. Leuk en interessant park.

 

                          

Als laatste gingen wij deze dag naar china town. Nadat wij met z’n allen wat gedronken hadden konden wij op eigen gelegenheid rond lopen. We hadden niet zo veel tijd dus voordat we het wisten moesten we al weer terug naar de afgesproken plek. We gingen namelijk met zijn allen in het restaurant die er tegen over zat chinees eten. Moe maar voldaan vertrokken wij daarna richting het hotel.

De tweede dag bracht een bus ons vlak bij de Koreaanse grens, oftewel de Koreaanse DMZ (gedemilitariseerde zone). Dit is een bufferzone tussen Noord-Korea en Zuid-Korea. Het is een soort IJzeren Gordijn zoals dat tijdens de Koude Oorlog in Europa bestond: aan weerszijden van de streng bewaakte grens staan de Noord- en Zuid-Koreaanse legers klaar om zich te verdedigen tegen de vijand. De grens is 248 kilometer lang. De DMZ is vier kilometer breed. Onderweg zagen wij allemaal waarschuwingsborden aan de zijkant van de weg, omdat er overal landmijnen zitten. Toen we aangekomen waren kon je naar de grens kijken met in de verte Noord-Korea. Heel interessant om te zien.

Daarna reden we richting een van de ondergrondse tunnels die Noord-Korea eens had gemaakt. Gedacht wordt dat die als een militaire invasieroute was gepland. Vantevoren kregen wij allerlei instructies en wat je moest doen als er iets zou gebeuren. Vervolgens moesten we een helm opzetten en daarna mochten we naar beneden lopen. Het was een hele lange weg naar beneden en hoe meer je naar beneden ging hoe lager en smaller de gangetjes werden. Eenmaal aangekomen zag je de barricade die ze hadden gemaakt in de tunnel en hoeveel dagen het was sinds dat die barricade er stond. Toen we weer boven waren gingen we naar het gebouw ernaast waar een DMZ tentoonstelling was. Je kon daar filmpjes bekijken over de tunnels met allerlei wetenwaardigheden. Het was heel interessant want ik wist niks van die tunnels af.

 

Later op de dag gingen wij een traditioneel Koreaans kasteel bezoeken. Normaal als je een hanbok draagt mag je er gratis naar binnen, maar de begeleider gaf aan dat we daar helaas te weinig tijd voor hadden. Ik had het heel graag aan willen hebben aangezien het er zo mooi uit ziet. Dus toen maar op de normale manier naar binnen. Eenmaal binnen hadden we tijd om zelf rond te lopen.

In de avond werd de N(amsam) Tower ‘beklommen’ waarvan wij een heel mooi uitzicht hadden over Seoul bij nacht. De toren is gebouwd in 1969 op het hoogste punt van Seoul; de Namsam mountain. Van begin af aan diende het als zendmast voor radio en TV. Sinds 1980 is het ook open voor het publiek. De toren is 237 meter hoog en versiert met LED-verlichting dat steeds veranderd van patroon en kleur. Erg mooi om te zien.

                                             

 

De derde en laatste dag gingen we naar Seoul land. Weer een Koreaans pretpark. Dit park is iets kleiner dan Everland waar ik eerder over vertelde. Het park is geopend in 1988 vlak voor de olympische spelen in Seoul. Er zijn verschillende thema’s in dit park, zoals: World plaza, Adventure land, Fantasy land en Tomorrow land. Ook dit keer zijn wij weer in de meest spectaculaire achtbanen geweest en hebben we met zijn allen lekker gegeten. We zijn nog in de water boten geweest waar we een uur moesten wachten, maar gelukkig was er goede muziek. Uiteindelijk ook weer een geslaagde dag.

Al met al een druk maar leuk en interessant weekend gehad!

  


 

Leave a Reply