Update

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie iets van mij hebben kunnen lezen, dus hoog tijd voor een update; Ik zit inmiddels alweer 2 maanden in Korea. De tijd vliegt en heb het erg naar mijn zin. Ik mis natuurlijk wel iedereen, maar doordat ik altijd wat te doen heb wordt dat wel minder. Op school ben ik nu aardig gewend en heb inmiddels een paar leuke vriendinnen waar ik regelmatig iets mee ga doen (daar zal ik in de volgende blogs over schrijven).

Inmiddels wonen wij, na een logeerpartij van een paar weken bij familie, in het huis van mijn gastgezin. Hier heb ik mijn eigen slaapkamer en sinds kort hebben wij dan ook eindelijk (grotendeels) meubels! Een bank hebben we nog niet en omdat wij ook alleen maar Koreaanse zenders op de televisie hebben is een avondje bankhangen er voor mij niet bij. Dat mis ik wel. Hieronder zie je een foto van mijn slaapkamer.

Vanaf het begin dat ik in Korea ben, was het hier erg heet, maar de laatste tijd wordt het steeds kouder er kouder. Het voelt echt of de winter er aan komt. Tijd dus om te gaan shoppen voor een winterjas, maar een leuke heb ik nog niet kunnen vinden. Wat je hier nu veel ziet zijn hele lange winterjassen, soms zelfs tot aan de enkels!

Om de taal onder de knie te krijgen krijg ik 2 maal per week les: 3 uur op school (voornamelijk spraak) en 2 uur thuis (voornamelijk schrijven). Ik kan nu al de tekens lezen en uitspreken, maar weet natuurlijk nog niet wat alles betekent. Ik kan al een paar zinnen en woorden en ik kan er soms al een beetje uithalen wat ze zeggen. Ik probeer het Koreaans dat ik geleerd heb zo veel mogelijk te gebruiken zodat ik er aan gewend raak.

Het eten hier is redelijk te doen. Sommige dingen zijn wel lekker, zoals de kip, maar andere dingen vind ik wat minder, zoals kimchi (pittige kool). Het is natuurlijk heel anders dan het Nederlandse eten. Ik mis het soms wel; zoals een broodje in de ochtend. Hier eten ze dan warm. Daar kan ik nog moeilijk aan wennen. Het lukt mij nog steeds niet zo goed om veel warm eten te eten in de ochtend.

Mijn gastouders zijn aardig. Ze zijn wel heel veel op het werk dus op sommige dagen zie ik ze wat minder. En ’s avonds zijn ze altijd erg laat thuis. Het eten wordt dan klaar gezet zodat wij het kunnen opwarmen, of wij eten in het restaurant van mijn gastmoeder of ik ga met vriendinnen ergens wat eten. Sommige huisregels zijn anders dan ik gewend ben en daar moet ik echt wel aan ‘wennen’. Zo moet ik om 6 uur al thuis zijn en vinden ze dat ik geen jongens als vrienden kan hebben. Waar ik ook nog aan moet wennen is dat ik vaak dingen op het laatste moment hoor of veranderen. Dan zijn er plannen gemaakt en daar hoor ik dan een dag van te voren pas van. Zelfs leraren op school hebben dat. Dat ze dan ineens niet in de les kunnen zijn, omdat ze gebeld worden dat ze een meeting hebben.

Met mijn klas ben ik heel blij. Met mijn klasgenoten kan ik goed overweg. Ze zijn super aardig en vriendelijk. Kan goed met ze lachen en als ik vragen heb helpen ze mij altijd. Jammer genoeg zit het schooljaar er bijna op (in december). Dan hebben we vakantie en na de vakantie gaan we naar de 2e en krijg ik dus ook een nieuwe klas. Ben wel benieuwd hoe die klas zal zijn. Je moest kiezen uit twee profielen. De creatieve kant of de meer scheikundige kant. Ik vind beide kanten wel leuk, maar aangezien ik de creatieve kant wel leuker vind had ik daar voor gekozen.

Het is wel jammer dat ik op school (nog) niet alles kan volgen, omdat het natuurlijk allemaal in het Koreaans is. Mijn klasgenootjes proberen mij dan zo veel mogelijk te helpen en iets uit te leggen, maar soms kan dat natuurlijk niet en ik wil ze ook niet de hele tijd van hun werk afleiden. Als er dan een klas is waar ik niks kan doen, dan ga ik Koreaans leren of bij een andere klas helpen, als er om gevraagd wordt.

Ik wil binnenkort naar een sportschool gaan, en ben erg benieuwd hoe het hier is in vergelijking met Nederland. Het is in ieder geval wel stukken duurder en kleiner, wat erg balen is. Verder speel ik vaak voetbal op school met mijn vrienden. We spellen dan ‘one bound’ of gewoon een wedstrijdje.

Leave a Reply